Streekgeschiedenis

Streekgeschiedenis is een onderwerp dat mij sterk interesseert. Vooral het verleden van mijn geboorteplaats Meppel houdt mij bezig. Ik ben bestuurslid van de Stichting Oud Meppel en redacteur van het gelijknamige blad dat viermaal per jaar verschijnt. Hierin zijn dan ook regelmatig artikelen van mijn hand te lezen.

De website van de Stichting Oud Meppel is te vinden op het volgende adres : http://www.oudmeppel.nl .

 

_____________

Ook de geschiedenis van de omgeving van Meppel heeft mijn belangstelling. Daaruit vloeide voort dat ik deel uitmaak van de redactie van het kwartaalblad Kondschap, een uitgave van de Stichting Oudheidkamer Brederwiede (Vollenhove, Blokzijl, Wanneperveen, Giethoorn en Belt-Schutsloot).

Van al deze plaatsen heb ik een ruime sortering aan oude ansichtkaarten, waarvan er een paar bij de foto's van woonplaatsen zijn te bekijken.

Van 1994 tot en met 1999 was ik een van de redacteuren van het kwartaalblad Waardeel van de Drentse Historische Vereniging.

_______________

Uiteraard heeft de historie van de Friese plaatsen waaruit de familie Ponne afkomstig is (vooral Lippenhuizen en Het Meer (bij Heerenveen)) ook mijn interesse.

Beschikt iemand over informatie (ook anekdotes) en/of fotomateriaal betreffende bovengenoemde plaatsen, dan zou ik dat graag willen vernemen. KopieŽn daarvan worden door mij op hoge prijs gesteld.